torstai 15. marraskuuta 2012

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura


SKS:n perustava kokous 16.2.1831. Elkka tuolloin vielä mustapäisenä 
takarivissä toisena vasemmalta. Akvarellin maalasi G. Paaer 1932

Elkka kokosi Kalevalan ja Kantelettaren osaksi siksi, että oli perusteilla Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Niistä jos mistä oli ammennettavaa seuran julkaisuja varten. Lönnrotin perhe ei tietenkään uskonut Ukko ylijumalaan, vaan he kaikki olivat hartaita kristittyjä, Elkka enemmän muodollisen kirkollinen, kun taas vaimo ja tyttäret pitivät enemmän Hengen vapaudesta. Jotkut sanoivat tyttäristä, että he ovat hurmahenkisiä. Kaikki he olivat lahjakkaita ja älykkäitä, sen todistavat lukuisat heiltä säilyneet kirjeet, kirjoitukset ja tutkielmat.

Parasta myös minun elämässäni on ollut, että sain vuonna 1983 kohdata Elämän Herran Jeesuksen. Tästä tapahtumasta kerron websaitissa: http://www.uskoontulo.net/ . Saan Jumalalta joka päivä elämänvoimaa ja lohdutusta. Pohjimmiltani olen myönteinen, enkä helposti vaivu masennuksen synkkyyteen. Eräs evankelista seurakunnastani hämmästytti minut äskettäin sanoen, että minua on kiva nähdä, kun olen aina niin iloinen. Tästä kommentista ei voi olla muuta kuin iloinen!

3 kommenttia:

Juha kirjoitti...

Hei, missä tämä G. Paaerin taulu on?
Asia kiinnostaa Kähkösten sukuseuralaisena, kun C. N. Keckman on tuossa myös mukana ja Keckmanit kuuluvat Kähkösiin.
t. Juha Kähkönen

Anonyymi kirjoitti...

Hei Juha,

En muista että taulun sijainnista olisi ollut lähteessä mainintaa. Uskoisin sen olevan Suomalaisen Kirjaillisuuden Seuran hallussa, tai ainakin siellä tiedetään.

http://www.finlit.fi/

SKS:llä on sivustot myös Facebookissa ja Youtubessa.

Toivottavasti tästä on apua sinulle.

Juha kirjoitti...

Kiitos,
SKS vastaa: Paaerin akvarelli Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran perustavasta kokouksesta (tehty v. 1932) on nykyisin SKS:n omassa taidekokoelmassa. Siitä on saatavilla myös kuvatiedosto.
-Juha