maanantai 19. marraskuuta 2012

Isoisoäitini Alma Lönnroth, kirjoittaja hänkinMuistan käyneeni äitini kanssa Alman luona ainakin kerran jonain kesänä, koska muistan maistelleeni vadelmia hänen pihansa pensaasta. Alma ja hänen miehensä asuivat silloin Turun "Nummenpakal" puisen asuintalon alakerrassa. Heillä oli jokin kookas huonepalmu, jossa riippui joulukoristeita heinäkuussakin. Muistan myös Neekeripalvelija-nimisen tupakkapöydän, jonka isoisäni Armas oli tehnyt. Nyt tuollainen pöytä olisi hyvin loukkaava jo nimeltäänkin, mutta siihen aikaan se oli hyvin suosittu huonekalu, sitä pidettiin kekseliäänä ja hauskana.

Almakin oli taitava ompelutaidoiltaan. Lisäksi äitini kertoi Alman kirjoitelleen rakkauskertomuksia joko Perjantai- tai Nyyrikki-lehteen tai molempiin nimimerkillä Erakko. Hauskaa, että Nyyrikki-lehti ilmestyy vieläkin.

Jos joku löytää ullakkonsa kätköistä kyseisiä lehtiä, joissa on Erakon kirjoittamia juttuja, maksan 10 euroa/lehti + postikulut.

1 kommentti:

Marja-Leena kirjoitti...

Kiva, että kerrot suvun naisista. :)

Mutta poista kommenteista tuo robottihirviö. Jos et luota kommentoijiin, laita vain valvonta päälle, mutta todistaminen, ettei ole robotti on paitsi ärsyttävää, myös rasittavaa kommentoijalle... Itse en käytä yleensä kumpaakaan, paitsi jos kommentti tulee pari viikkoa myöhemmin kuin postaus. Ei ole tullut kuin kerran roskapostia sitten vuoden 2008.